
Bábovka ze šlehačky s pekanovými ořechy
Jednoduchá a luxusní. Více slov tato bábovka nepotřebuje.
Jednoduchá a luxusní. Více slov tato bábovka nepotřebuje.
Tento koláč charakterizuje především jemná chuť mandlového krému, který je ukrytý mezi vrstvami křehkého těsta.
První jahody znamenají, alespoň pro mne, začátek léta. Letní dny jsou plné práce, ale i krásných setkání s přáteli. Abych vše zvládla mám v zásobě pár rychlých receptů. Toto je jeden z nich.
Moje nejoblíbenější roláda. Dělám ji na spoustu způsobů. Vždy je dokonalá ale tato zimní verze je jednoznačný favorit.
Velikonoce jsou pro mnohé spojené s oslavou příchodu jara.Touto roládou, i když není tradičním velikonočním moučníkem, si můžeme rozjasnit sváteční stůl a přiblížit se jaru o trochu blíž.
Třená bábovka je skvostný moučník. Přidáním tvarohu do těsta získá bábovka na vláčnosti, ale její chuť tím není nijak ovlivněna. O pikantní chuť každého sousta se postará kandovaná pomerančová kůra.
Jednoduchá dekorace kandovanými citrónovými plátky vypadá velmi elegantně a chuťový efekt ve spojení s lehce karamelovou chutí pekanových ořechů je nepřekonatelný.
Velmi lehký a jemný dort bez výrazných kontrastů chutí a přesto v dokonalé harmonii nadýchaného piškotového korpusu, smetanového krému z mascarpone ochuceného vanilkou a sladkých borůvek.
tvorba webu: HLT creation 2019
Zásady cookies