Datlové bonbóny

Raw- vegan bonbóny z datlí, kakaa , kokosového oleje a agávového sirupu
datlové bonbonyhlavní

Také toužíte mít připraveno co nejvíce druhů vánočního cukroví? Já si to přeji každý rok. Nakonec zjistím že ruce mám jen jedny a o času ani nemluvím.

Proto dělám každým rokem tyto nepečené datlové bonbóny. Vkusně umístěné – mezi linecké, vanilkové rohlíčky, pracny a ostatní oblíbené druhy cukroví – doslova lahodí oku. A také, pěkně zabalené v celofánu s mašličkou, poslouží jako milý jedlý dárek pro přátele i rodinu.

Cukr se do bonbónů nepřidává. Sladkost získají z datlí. Proto je řadím do kategorie zdravého mlsání. A až se začtete do textu výroby, objevíte další velmi vítané plus. Celý proces nezabere více než 30 minut.

datlové bonbonyzávěr

Suroviny

  • 100 g vlašských ořechů
  • 180 g datlí medjool (pokud nemůžete koupit, tak použijte datle které jsou měkké – šťavnaté)
  • 10 g kvalitního kakaa
  • 1 lžíce kokosového oleje
datlové bonbony suroviny

Suroviny na polevu

  • 30 g kvalitního kakaa
  • 3 lžíce kokosového oleje
  • 40 g agávového sirupu
  • 1/2 čajové lžičky mleté skořice
datlové bonbony suroviny poleva

Dále budeme potřebovat

  • formu o velikosti 14 x 22 cm (já používám potravinové dózy s uzávěrem)
  • potravinovou fólii
  • ozdobu na bonbóny – drcené pistácie, lyofilizované (mrazem sušené) maliny, nebo podle vlastní fantazie

Výroba

Suroviny na datlový základ dáme do food procesoru (mixéru) a rozmixujeme na hladkou kompaktní hmotu.

Formu vyložíme potravinovou fólií a datlovou hmotu do ní rovnoměrně rozprostřeme a upěchujeme, třeba pomocí dna malé skleničky.

Suroviny na polevu dáme do misky a metličkou (vařečkou) vymícháme na hladkou kaši. Polevu navrstvíme na datlový základ bonbónu. Ozdobíme drcenými pistáciemi a liofilizovanými malinami, přikryjeme potravinovou fólií (popřípadě víčkem dózy) a dáme přes noc vychladit.

datlová hmota v misce
datlové bonbony hotová poleva

Po zatuhnutí nakrájíme na libovolně velké kousky, můžeme – pokud chceme – bonbóny vložit do cukrářských košíčků, a uložíme do lednice.

Datlové bonbóny raw vegan
Eva

Eva

Pečeme s láskou

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.